Muzieklessen

Muziekonderwijs St. Remigius Harmonie in Weerselo

Voor muziekles kun je je aanmelden bij de St. Remigius Harmonie. De muzieklessen in de gemeente Dinkelland worden verzorgd door gediplomeerde muziekdocenten die zijn aangesloten bij Da Capo Dinkelland. De gemeente geeft subsidie en controleert de kwaliteit van lessen en examens.

De leskosten kunnen in de verschillende kernen van Dinkelland verschillend zijn. In Weerselo kiest de muziekvereniging ervoor om de leskosten (voor muzieklessen in het belang van de muziekvereniging) met een eigen bijdrage laag te houden. Op deze manier proberen we jonge muzikanten te werven.

Als kinderen een start willen maken met muziekles is er een mogelijkheid om eerst Algemene Muzikale Vorming te volgen. In groepsverband leren de kinderen spelenderwijs noten lezen en spelen op een blokfluit. U moet hierbij zelf een blokfluit aanschaffen. In dit schooljaar komen ook andere instrumenten aan bod. Leerlingen kunnen hierna beter een keuze maken welk instrument ze het liefst mee verder willen.

Voor muziekles op harmonie en slagwerk instrumenten zal de muziekvereniging zorgen voor het instrument en de muziekliteratuur. Het gaat om muziekles op bijvoorbeeld; trompet, dwarsfluit, saxofoon, trom, klarinet en hoorn.

Voor muziekles op andere instrumenten kunt u rechtstreeks contact opnemen met Da Capo Dinkelland. Hierbij kunt u denken aan: Gitaar, piano, drumstel, viool of zangles.

De muzieklessen zijn wekelijks en worden in overleg met de leraar ingepland. In de schoolvakanties worden geen lessen gegeven. In september starten de lessen. Als u belangstelling en/of vragen heeft kunt u contact met de jeugdcommissie (jc@remigiusharmonie.nl) of het bestuur (info@remigiusharmonie.nl) opnemen.

De jaarlijkse kosten voor muziekles zijn:
Tarief AMV/blokfluit (klassikaal, minimaal 5 leerlingen) € 186,-
Muziekles voor leden met een instrument voor de St. Remigius Harmonie